Značka PAL je s vámi více jak 100 let. Prohlédněte si nejdůležitější milníky.
  • Adresa: Zdibsko 613, Klecany, Česká republika
  • Telefon: +420 284 010 301

Produkty

Produkty

Galerie

Galerie výrobků z produkce PAL

Automotive

Výrobky pro automobilový průmysl

Ve standardní sériové výrobě jsou dnes rotační motory tří výkonových kategorií a dvou různých průměrů statoru. Tyto výrobky jsou dodávány např. do vozů VW Polo, VW T-Roc, VW Taigo, Audi A1, Audi Q2, VW Crafter, VW Multivan, SEAT Arona, SEAT, Ibiza, Škoda Karoq, VW Amarok. Mimo koncern VW je významnou aplikací rodina užitkových vozů Stellantis, do které patří FIAT Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer a Opel Movano.

Novým trendem v oblasti stěračů jsou elektronicky řízené stěrače ať již s klasickým komutátorovým řešením anebo v mnoha směrech progresivnější stěrače na základě bezkomutárového motoru.

Firma PAL připravuje sériovou výrobu elektronických stěračů s očekávaným zahájením výroby v roce 2026.

Stěračové motory

Vyrábíme klasické stěračové motory pro přední i zadní stěrač s maximálním záběrným momentem v rozsahu 4 až 50 Nm. Připravujeme zahájení výroby elektronicky řízených stěračových motorů.

Stěračové soupravy

Vyrábíme také stěračové soupravy, tedy stěračové motory s pákovým náhonem.

Heavy Duty

Robustní řešení pro zemědělskou techniku a stavební stroje

Heavy Duty stěračové motory jsou navrženy pro náročné podmínky zemědělských, stavebních a lesních strojů. Nabízíme spolehlivé motory pro traktory John Deere a Zetor, které zajišťují bezchybný výkon v jakémkoli počasí. Naše motory pro stavební techniku John Deere poskytují maximální odolnost a výkon i v těch nejnáročnějších pracovních podmínkách. Každý produkt je vyroben s důrazem na kvalitu a dlouhou životnost, což přináší efektivitu a bezpečnost pro vaše pracovní stroje.

Stěračové motory pro traktory

Stěračové motory pro traktory se vyznačují dlouhou životností a vysokou spolehlivostí. Dodáváme je například do traktorů John Deere nebo Zetor. Jsou však použitelné i v užitkových a menších nákladních vozech. Díky své univerzálnosti najdou však uplatnění i jako pohonné mechanismy, např. v secích strojích nebo kombajnech.

Stěračové motory pro stavební techniku a lesní stroje

Stěračové motory pro stavební techniku jsou určeny pro nejtěžší provozní podmínky, včetně extrémního rozsahu provozních teplot a odolnosti proti vibracím. Jejich parametry odpovídají nejpřísnějším mezinárodním standardům, včetně vojenských. Tyto motory jsou dodávány ve verzi 12 a 24V.

Ostatní

Zdravotnictví i domácnost

U našich motorků pro použití ve zdravotnických aplikacích, nebo v zařízeních pro domácnost je samozřejmostí špičková kvalita a nekompromisní spolehlivost. Naše motorky slouží jako pohony polohovatelných nemocničních lůžek či operačních stolů. Mezi jejich přednosti patří zejména tichý provoz, což je klíčové pro klid a pohodlí pacientů i efektivitu zdravotnického personálu. Motorky pro průmyslové aplikace dodáváme buď jako samostatné motorky nebo v kombinaci se šnekovou převodovkou a se jmenovitým napětím 12 nebo 24V. Uplatnění nachází všude tam, kde je potřeba zajistit spolehlivý pohon nejrůznějších mechanismů a jejich řízení.

Pohony pro zdravotnické aplikace

Naše motorky pro zdravotnické aplikace spolehlivě slouží jako pohony polohovatelných nemocničních lůžek nebo operačních stolů.

Průmyslové aplikace

Motorky pro průmyslové pohony dodáváme ve verzi 12 a 24V a řadě variant se šnekovou převodovkou nebo bez. Připravujeme pohon s kodérem polohy výstupní hřídele.

Naši zákazníci

Jsme dodavateli předních světových automobilek